Bel ons 0546 - 56 13 51 24/7 bereikbaar

Verzorging

Voor de verzorging van de overledene, mag en kunt u direct de uitvaartverzorging bellen. Dit mag ook midden in de nacht. Wij zijn er 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ook in het weekend. In overleg met u kunnen we afspreken of er gelijk verzorgd wordt, bijvoorbeeld omdat de overledene er ‘niet mooi’ bij ligt of bij extreme warmte, of dat u eerst in alle rust even bij de overledene wilt zitten of familie en kennissen op de hoogte wilt brengen. Het verzorgen gebeurt door ons eigen personeel en kan bij de overledene thuis, in de zorginstelling of elders plaatsvinden.

In het eerste telefonische contact zal u aantal dingen gevraagd worden

  • Waar moet de verzorging van de overledene plaatsvinden?
  • Wilt u, of iemand anders, aanwezig zijn en eventueel helpen bij de verzorging?
  • Welke kleding moet de overledene aan hebben?
  • Waar zal de opbaring plaatsvinden? Dit kan op bed, op een opbaarplank of in een kist.
  • Welke kist verdient de voorkeur en moet er misschien een kist gebruikt worden die langer en/of breder is?
  • Is de ruimte geschikt om mooi op te baren? Of moeten wij een kamerscherm mee nemen?

Bij voorkeur doen wij de verzorging, indien mogelijk, op de plaats van het overlijden. Dit om de reden, dat de mensen thuis, in een verzorgingstehuis of andere plaats afscheid kunnen nemen.

Het is belangrijk om te weten, dat wij moeten handelen naar de regels en mogelijkheden van een eventueel verzorgingstehuis en/of andere locatie. Er zijn bijvoorbeeld verzorgingshuizen waar alleen uitgeleide mag plaatsvinden in een kist en niet op een brancard.

De opbaring kan, indien gewenst, bijna altijd thuis plaatsvinden. Uiteraard is het ook mogelijk om de overledene op te baren in een aula van een kerk of uitvaartcentrum in de regio.

Vaak biedt een uitvaartcentrum de mogelijkheid om te kiezen om op te baren in een aula of in een familiekamer. Het verschil is dat u bij een aula vaak een afspraak moet maken om op bezoek te komen en bij een familiekamer de beschikking krijgt over een sleutel waarmee u, 24 uur per dag, toegang krijgt tot deze kamer.

Om u een houvast te bieden, hebben wij voor u een overzicht gemaakt voor waar u aan kunt denken.

Uiteraard kunt u ons altijd bereiken indien u vragen heeft.

Verzorging