Bel ons 0546 - 56 13 51 24/7 bereikbaar

Aandachtspunten

Bij een overlijden komt er veel op u, als nabestaanden, af. In deze emotionele en zware periode rondom het verlies van een dierbare kunnen details en belangrijke stappen vergeten worden. Met onze ervaring helpen wij u graag met onderstaande aandachtspunten.

Melden van het overlijden

Nadat iemand overleden is moet een arts hiervan op de hoogte worden gebracht.

In een thuissituatie waarschuwt u zelf de (huis)arts. Bij een overlijden in het ziekenhuis of verzorgingshuis wordt de arts ingelicht door het (verplegend) personeel.

Met het melden van het overlijden bij ons wordt het uitvaarttraject in gang gezet en zullen wij u zoveel mogelijk ontzorgen.

Documenten ter voorbereiding

Ons doel is de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Als de overledene al vooraf een wilsbeschikking heeft gemaakt en eventueel wensen voor de uitvaart heeft doorgegeven, kunnen we die als basis gebruiken. Samen met uw wensen als nabestaanden kunnen we de uitvaart passend regelen. Ter voorbereiding kunt u alvast een identiteitsdocument zoals ID-kaart, rijbewijs of paspoort klaarleggen en eventueel het trouwboekje opzoeken.

Hoe gaan we de uitvaart invullen?

Het daadwerkelijke invullen van de uitvaart is de hoofdtaak van Hams Uitvaartverzorging. Het belangrijkste daarbij is dat we u ontzorgen. We nemen de tijd, zodat u in alle rust kunt bedenken hoe u de uitvaart graag geregeld wilt hebben. Heeft u al bepaalde elementen in gedachten? Deel ze dan met ons. Wij reiken u daarnaast voorbeelden aan ter inspiratie.

Wilt u weten waar u onder andere aan moet denken bij het regelen van een uitvaart? Met dit document geven wij u een overzicht.

 

De details

Het zijn vaak de kleine dingen die u bijblijven na een uitvaart. Deze details willen we dan ook vooraf goed afstemmen met u. Bijvoorbeeld wanneer u voor een begrafenis kiest: laten we dan de kist dalen of blijft deze staan op het graf? Komt er een grafsteen of gedenkteken? Bij een crematie, gaat u dan mee naar de ovenruimte? En wat wilt u met de as doen? Onze ervaring helpt u verder bij het invullen van deze details.

 

Heeft u nog vragen over het regelen van de uitvaart? Neem dan contact met ons op.