Bel ons 0546 - 56 13 51 24/7 bereikbaar

Financieel

Een uitvaart kost geld. Maar hoeveel precies? En waarvan zijn deze kosten afhankelijk?

Keny Hams Keny Hams

Ook over de financiële kant praten wij u graag bij. Er zijn talloze opties, dus voor ieder budget kunnen we een passende uitvaart verzorgen.

 

Is er een uitvaartverzekering?

Veel Nederlanders hebben een uitvaartverzekering afgesloten. De uitkering hiervan na overlijden kan gebruikt worden om de kosten van de uitvaart (deels) mee te betalen. Of de hoogte van de uitkering voldoende is, hangt af van de wensen en de manier waarop de uitvaart ingevuld wordt.

 

Wat kost een uitvaart?

Dat is een vraag die niet zomaar te beantwoorden is, vergelijkbaar met ‘wat kost een huis?’ of ‘wat kost een auto?’. Het ligt er maar net aan hoe de uitvaart ingevuld wordt. Om u toch enigszins een richtlijn te geven, gaan wij bij een gemiddelde uitvaart met aansluitend een crematie uit van bedragen tussen de € 4800,- en € 9000,-.

 

Een begrafenis is over het algemeen in de grotere plaatsen wat duurder in verband met de grafkosten, die kunnen variëren van € 1250,- (Aadorp) tot € 3200,- (Vriezenveen, Den Ham, Westerhaar). Als we meer weten over uw wensen, kunnen we voor u een kosteninschatting op maat maken.

 

Een uitvaart voor ieder budget

Hams Uitvaartverzorging is gespecialiseerd in maatwerk. Dat betekent dat we voor ieder budget een uitvaart kunnen regelen. De kosten van een graf of crematie, de kist, rouwauto en volgauto’s, eventuele advertentieplaatsing en uitnodigingen: elk onderdeel is bespreekbaar. Afhankelijk van uw budget kunt u vervolgens beslissen of we iets wel of niet gaan doen.

 

Heeft u nog vragen over de kosten van de uitvaart? Neem dan contact met ons op.