Bel ons 0546 - 56 13 51 24/7 bereikbaar

Bezoek

U wilt de overledene de laatste eer bewijzen, maar vraagt zich af hoe u dat het beste kunt doen? Daarover leest u meer op deze pagina, met informatie voor uitvaartgasten. Bijvoorbeeld over de uitvaartetiquette en het meenemen van bloemen.

Respecteren van wensen

Uitvaarten zijn emotionele momenten. U wilt zich daarom als gast zo goed mogelijk gedragen volgens de wensen van de nabestaanden, om hen te steunen in deze moeilijke tijd. Het respecteren van deze wensen is het belangrijkste uitgangspunt wanneer u naar een uitvaart gaat. Als u niet zeker weet wat de directe nabestaanden graag willen, vraag het ze dan.

 

Mocht er aangegeven worden dat de familie niet direct na de dienst gecondoleerd wil worden, respecteer deze wens dan.

 

Kleding voor de uitvaart

U hoeft echt niet per se uw mooiste kleding aan te trekken naar de uitvaart, al houdt u onbewust vanzelf wel rekening met wat u draagt. Een spijkerbroek kan tegenwoordig prima. Misschien vraagt de familie u zelfs wel om kleurrijke kleding te dragen in plaats van zwart.

 

Afleiding voorkomen

Tijdens de uitvaart wilt u alle afleiding voorkomen die de nabestaanden afleidt van de ceremonie. Zet daarom altijd uw mobiel op stil (of nog liever: uit) en vraag uzelf af of het niet handiger is om geen baby mee te nemen naar de dienst. Als er personen aanwezig zijn op de uitvaart waar u ruzie mee heeft, ontloop deze dan om eventuele afleiding van de ceremonie te voorkomen.

 

Bloemen en kaarten

Wilt u bloemen meenemen naar de uitvaart, dan kunt u eerst met ons overleggen. Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden van bloemen bij de uitvaart. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de familie aan u als gast vraagt om een losse bloem mee te nemen voor op de kist. Voor u is het handig om dit te weten.  Bloemen en kaarten voor de familie bewaren wij graag voor hen. Deze overhandigen wij na de uitvaart.

 

Na de uitvaart begint het echte rouwen voor de nabestaanden. Vanaf dat moment hebben zij de steun van anderen extra nodig. Zorg dat u er voor ze bent, vooral op de verjaardag en sterfdag van de overledene.